Taxi

in Breda

Hedera Hibernica

Hedera Hibernica

De klimop plant moet je wel kennen. In jouw eigen tuin, de tuin van buren, vrienden of familie. Want de klimop is een zeer populaire (haag) plant in Nederland. Er zijn twee soorten klimop planten; de Hedera Helix en de Hedera Hibernica. Beide behouden hun groene kleur (meestal dan) in de winter wat zorgt voor een mooie groene tuin tijdens de koudere dagen.

De klimop is een vrij snelle groeier en je hoeft maar twee keer per jaar te snoeien. Je moet dan ook niet vergeten dat de klimop plant veel water nodig heeft. Als de grond erg droog is, laat je deze dan regelmatig vochtig.

De klimop plant is een wortelstokplant! Wat betekend dat deze snoeien moet worden in het begin van de lente. Je wilt niet te laat zijn met snoeien, want dan zul je de klimop plant moeten opbinden. Doordat deze wortelstokplant is, zal hij zelf stevig worden vastgebonden tijdens het groeiproces.

De Hedera Hibernica heeft in vergelijking met de hedera helix kleinere en lichtere bladeren. Toch hebben ze ook wel gemeenschappelijke kenmerken. Beide een erg makkelijke plant, groeit op iedere mogelijke plek in de tuin. Een perfecte keuze dus, vooral als je op zoek bent naar meer privacy in de tuin.

Als jij een makkelijke haagplant wilt die ook nog eens het hele jaar door groen blijft is de Hedera Hibernica zeer geschikt! Voor advies of meer informatie kun je terecht bij Haagplanten Heijnen.Hedera Hibernica