Taxi

in Breda

Een volière kopen? Zo doe je dat

Een volière kopen? Zo doe je dat

Een volière kopen doe je bij Doika. Een volière is een  hok dat speciaal is gemaakt voor vogels. Een volière kopen doe je om ervoor te zorgen dat je vogel gezond blijft en niet uitvliegt. Doika heeft een ruim assortiment volières in verschillende soorten en maten.

Kies de juiste volière

Het is belangrijk om te weten welke vogels je wilt houden in de volière, want hiermee moet rekening gehouden worden. Bepaalde volières zijn geschikter voor een bepaalde vogel dan andere.

Ook is het verstandig om te weten wat je allemaal in de volière wilt plaatsen.  Wil je er een buitenverblijf aan vastmaken of alleen een binnenvang? Wil je er ook andere dingen in plaatsen zoals speelgoed en voerbakken? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen.

Om de vogels een goede leefomgeving te geven is het verstandig om een volière zo natuurlijk mogelijk eruit te laten zien. Zo kan je er bijvoorbeeld een conifeer, distel of klimop in zetten. Zorg ervoor dat er niet een plant als de gouden regen in staat of naast, want de bonen van deze plant zijn giftig voor de vogels. Ook extra’s als zitstokken, voederbakken, nestkastjes en speelgoed zijn dingen die je in een volière kunt zetten.

Als laatste is het verstandig om op de afmetingen van de volière te letten. Sommige vogels hebben namelijk meer ruimte nodig dan andere, daarom kun je ervoor kiezen om meerdere volières naast elkaar te plaatsen.

Als je deze dingen in acht hebt genomen, kun je een volière kopen bij Doika en zorgen dat jouw vogels gezond blijven!